5 bookmarklets που θα πρέπει να έχεις

June 19th, 2010

Bookmarklets είναι εκείνα τα μικρά bookmarks φτιαγμένα με λίγες γραμμές Javascript κώδικα, τα οποία δίνουν αρκετά websites για να διευκολύνουν μια λειτουργία τους. Προφανώς όμως, δεν τα χρειαζόμαστε όλα. Τον τελευταίο καιρό έχω καταλήξει σε 5 από αυτά τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα και time-savers.

1. Tumblr

Εάν έχεις ένα tumblelog, τότε αυτό το bookmarlet θα το ξέρεις ήδη. Αν όχι, δεν ξέρεις τι έχανες τόσο καιρό. Το βρίσκεις εδώ.

2. Subscribe at Google Reader

Το bookmarlet που δίνει η Google για instant add στα feeds του Reader. Θα το βρεις στα Settings του Google Reader στο tab “Goodie”. Είναι το τελευταίο (Subscribe as you surf).

3. Posterous

Πολύ χρήσιμο και αυτό — ίδια λειτουργία με αυτού του Tumblr. Το βρίσκεις εδώ.

4. Instapaper

Instapaper ή αλλιώς read me later. Άλλες φορές η βιασύνη, άλλες η έλλειψη όρεξης, το Instapaper αναλαμβάνει να αποθηκεύσει το άρθρο σε ένα to-read list. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, όλα αυτά από εδώ.

5. Readability

Readability is a simple tool that makes reading on the Web more enjoyable by removing the clutter around what you’re reading. Follow the steps below to install Readability in your Web browser. Follow the steps below to install Readability in your browser.

Comments

Comments are closed.