The best way to Chrome, 8 χρήσιμα plugins και 1 tip που θα μεταμορφώσουν το browsing σας

February 26th, 2010

Ξεχάστε τα βαριά addons & extensions του Firefox και Opera. Η νέα εποχή είναι εδώ με τον Google Chrome και τα extensions του. Μικρά lightweight scripts που κάνουν ό,τι λένε και κάθονται υπομονετικά δίπλα από την address bar έτσι ώστε να μην τρώνε τσάμπα pixel και page content όπως οι γνωστές παλιές toolbars χωρίς περιττά pop-ups και extra cpu usage λόγω κακογραμμένου κώδικα. Με dead simple εγκατάσταση και χρήση — μόνο με ένα κλικ. Ήρθε η ώρα να δείτε τα 8 πιο χρήσιμα από αυτά που θα αλλάξουν το browsing feel.

Google Mail Checker

Baked by Google, δεν θα μπορούσε να λήψει φυσικά. Το original extension από την Google για το Gmail. Απλό και γρήγορο. Period.

Send from Google

Άλλο ένα extension από την μαμά Google που μετατρέπει κάθε <mailto:> link έτοιμο για χρήση στο mail client που άλλαξε το webmail για πάντα, Gmail ή αλλιώς makes Gmail your default email application.

Fittr Flickr

Αλλάζει το Flickr προς το καλύτερο. Με επιλογές για να δεις στα διάφορα sizes κάθε φωτογραφία, EXIF και άλλα metadata με ένα κλικ πάνω στην φωτογραφία.

Bit.ly shortener for Google Chrome

Δεν θα μπορούσε να λήψει φυσικά ο πιο διάσημος url shortener out there. Με ένα login μέσα από την drop-down sidebar που προσφέρει realtime stats, url creation και άλλα πολλά μαζί με Twitter integration είναι η καλύτερη επιλογή.

Chrome Notepad

Από τον δικό μας, Γιώργο Παπαδάκη. Πολύ χρήσιμο για γρήγορες σημειώσεις on-the-fly, temp save ενός link, κάποιου κώδικα or whatever. Σημασία έχει ότι είναι εξαιρετικά καλό — την χρήση την αποφασίζει ο καθένας μόνος.

User ID

Το δεύτερο side project του Γιώργου Παπαδάκη. Με λίγο Twitter API, AJAX και on hover love, λείπει μόνο το face recognition για να μας δίνει την καλύτερη instant user information για κάθε χρήστη του Twitter.

Picnik

Handy tool για website screenhots και simple on-site editing.

Pendule

Extra handy tool για web developers / designers. Με 2 κλικ διαθέσιμη κάθε τεχνική πληροφορία για την κάθε σελίδα και όχι μόνο.

Tip: Chrome Bookmarks sync

Όσοι χρησιμοποιείτε συχνά διαφορετικούς υπολογιστές θα έχετε παρατηρήσει ότι σχεδόν πάντα θα λείπουν τα αγαπημένα σας bookmarks. Την λύση, πέρα από το να τα αποθηκεύετε στο Delicious ή να τριγυρνάτε με ένα bookmarks.html αρχείο σε ένα flashάκι, ήρθε να δώσει η Google με το Bookmarks Sync. Απλά με ένα κλικ στο “γαλλικό κλειδί” tab > Bookmarks sync σε συνεργασία με το Gmail account, τα Google Docs και αυτοματοποιημένο import/export σε κάθε υπολογιστή με το login, ήρθε το τέλος σε αυτό το πρόβλημα.

Ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα Chrome extensions? Μήπως ξέρετε για κάποιο catchy trick; Feel free to comment below.

Comments

  1. Πολύ χρήσιμο άρθρο. Επειδή έχω βάλει τον Chrome αρκετά στην καθημερινή περιήγησή μου στο internet θα με βοηθήσουν πολύ αυτά που προτείνεις

  2. Πολύ καλό το άρθρο! Εγώ χρησιμοποιώ Google Reader Notifier – Modified Icon,Google Mail Checker & goo.gl URL Shortener για τις υπηρεσίες της Google. Ακόμα, MeasureIt!, Eye Dropper & Chrome Sniffer για development και τέλος το πολύ καλό Smooth Gestures για ακόμα πιο γρήγορη πλοήγηση!

  3. Πρέπει να δω το Smooth Gestures. Αν και νομίζω πως το Pendule καλύπτει πάρα πολύ καλά τον designer/developer. Tα έχει όλα σε ένα.

Comments are closed.