Plancast, το Foursquare του μέλλοντος

February 26th, 2010

Για να είστε εδώ κατά πάσα πιθανότητα ξέρετε ή και χρησιμοποιείτε το Foursquare. Όμως πιθανότατα δεν ξέρετε για το Plancast. Ένα startup που θεωρείτε από πολλούς εκεί έξω στην Αμερική το μέλλον των Foursquare, Gowalla, Loopt και λοιπών. Επίσης δεν ξέρετε ότι ήδη μετράει κάποιους μήνες ζωής και ανεβάζει ρυθμούς, αναπτύσσεται και ετοιμάζεται να προστεθεί στα location services που χρησιμοποιούμε χωρίς να θέλει να αντικαταστήσει κάποιο υπάρχον — εδώ είναι που καινοτομεί.

Και αυτό γιατί το Plancast δεν το νοιάζει που είσαι τώρα, αλλά που θα είσαι μετά. Τι σκοπεύεις να κάνεις, που και με ποιόν χωρίς να είναι ο Μεγάλος Αδερφός. Με άλλα λόγια, το Plancast είναι a way to easily broadcast your plans to your online social circle ή ακόμη καλύτερα is a service for sharing your upcoming plans with friends. It’s a social calendar of sorts.

Επιβεβαιώνοντας το KISS (Keep it simple, stupid) background, ήρθε για να πετύχει. Μέσω μιας εξαιρετικά απλής διαδικασίας εγγραφής, Facebook & Twitter connect μέχρι το πρώτο plan που ετοιμάζεις — όπως και όταν θες να κάνεις το δικό σου slick online presence webpage — το Plancast σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Δεν στηρίζεται στην επισημότητα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήρθε για να μείνει. Σε αντίθεση με το Facebook και το RSVP του, το Plancast με ένα απλό “Count me in” σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στα upcoming social σχέδια σου. Αφήνει στην άκρη τα Upcoming, Going, Google Calendars και άλλα γιατί πολύ απλά αυτά είναι event-centric — δεν μπορείς να γράψεις & δεν έχει νόημα να γράψεις εάν θα βγεις με φίλους έξω, εάν θα πας να δεις μια ταινία στο σινεμά, ενώ το Plancast είναι ακριβώς προσανατολισμένο σε αυτόν τον σκοπό. Δεν λείπουν όμως και τα big events όπως το SXSW στο San Fransisco, όπου έχουν δημιουργηθεί από έναν χρήστη και όλοι απλά κλικάρουν στο “Count me in”.

Αν και δεν τους αρέσει ο όρος event,

We shy away from using the term “events” because we don’t feel it’s very appropriate for the scope of activity we’re trying to capture. While our users may be interested in posting more formal, organized parties and whatnot to Plancast (and we certainly encourage them to), we want them to also feel completely comfortable sharing more informal plans (getting drinks, seeing a movie, going to the zoo, traveling to new york for a week, attending a conference, etc).

όπως μας λέει ο Mark Hendrickson, ένας από τους 3 πίσω από το Plancast και blogger του ΤechCrunch μέχρι και το Φθινόπωρο όπου παραιτήθηκε για να δουλέψει αποκλειστικά στο startup του.

Το μόνο που του λείπει yet, είναι η mobile εκδοχή ή καλύτερα ένα iPhone και Αndroid app. Σύμφωνα όμως και πάλι με τον Μark Hendrickson, το iPhone app ετοιμάζεται και θα είναι σύντομα κοντά μας.

Ρίξτε του μια ματιά — τουλάχιστον, αξίζει.

Μπορείτε να βρείτε τα upcoming plancasts μου εδώ.