Flavors.me, δημιούργησε το προσωπικό slick & social website σου

February 24th, 2010

Είναι πολλές οι υπηρεσίες που μαζεύουν όλα τα profile σου στο Internet και υπόσχονται να φτιάξουν ένα μικρό προσωπικό mashup της ιντερνετικής σου δραστηρίοτητας. Άλλες το κάνουν με καλό τρόπο — άλλες πάλι είναι πολύ κατώτερες των προσδοκιών, των απαιτήσεών σου, πως φαντάστηκες το τελικό αποτέλεσμα κλπ. Την θέση όμως όλων αυτών ήρθε να πάρει τελικά το Flavors.me.

Με ένα dead simple registration process και 15 υποστηριζόμενες υπηρεσίες ήρθε η ώρα να μαζέψεις και εσύ το δικό σου online presence σε ένα μέρος. Minimalism στα καλύτερα του, αλλά και high customization που δεν πάει πίσω είναι από τα ατού το Flavors.me.

Μετά το πολύ απλό registration, του ονόματος & μιας one-line-bio, έρχεται η σειρά για την προσθήκη των διάφορων profiles. Με Twitter, Flickr, Posterous, LinkedIn, Foursquare, RSS feeds να είναι οι βασικότερες υπηρεσίες out there και authorization via OAuth ή Facebook connect — οι άλλες είναι απλά too much information και σε λιγότερο από 10 λεπτά έχεις δημιουργήσει ένα stylish, slick online presence mashup. Φαντάσου το σαν ένα portfolio, αλλά χωρίς να είσαι κάποιος καλλιτέχνης, φωτογράφος ή web designer.

Για να καταλάβεις περίπου περί τείνος πρόκειται μπορείτε να δεις το profile που έφτιαξα μέσα σε λίγα λεπτά.

Υπάρχει, φυσικά ανταγωνισμός — μέχρι και τα Google Profiles, αλλά το Flavors.me φαίνεται να υπερσχύει κατά πολύ για την ευχρηστία και απλότητα του αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει.

Η βασική έκδοση είναι δωρεάν, υπάρχει όμως και η δυνατότητα για Premium account (που είναι και το bussiness plan του Flavors), το οποίο κοστίζει 20$/year και προσφέρει μέσα στα άλλα custom domain, (realtime) stats και μια contact form. Είναι βασισμένο σε Flash από την HiiDef ή όπως το λένε αυτοί καλύτερα, a web product incubator started in 2008 by a team from Vimeo, Meetup, Pronto, IAC / InterActiveCorp and Digitalmash.