WordPress 3.0, τι θα δούμε

January 31st, 2010

Αν και τελικά δεν μπόρεσε να έρθει στο Wordcamp ο Nikolay Bachiyski, μέλος της Automattic για να παρουσιάσει το WordPress 3.0, το έκανε αυτό για εμάς ο “δικός μας” Βασίλης στην δική του παρουσίαση. In brief τα καλά παιδιά της Automattic ετοιμάζουν ένα νέο και robust WordPress. Αλλαγές, re-builds from scratch, νέα events και άλλα, θα παρουσιαστούν έτοιμα Μάρτιο (σύμφωνα με το Roadplan) ή αρχές καλοκαιριού όπως λένε οι φήμες.

Τι να περιμένουμε λοιπόν;

WordPress και WPMU merge

To WordPress από εδώ και πέρα θα προσφέρει από μόνο του το multi-user environment. Feature που μόνο χαμένο δεν θα πάει, αφού κάποιοι θα το εκτιμήσουν πολύ.

Media Gallery rebuild

Όλοι ξέρουμε για τα glitches που τρώει και bugs που έχει η αγαπημένη media gallery. Για αυτόν τον λόγο ο Matt and the crew δεν θα την αλλάξουν απλώς, αλλά θα την ξαναφτιάξουν από την αρχή. Εντελώς. Με νέα features και redesign θα είναι από τα core new things του WordPress 3.0.

Νέο default theme

Ή αλλιώς, bye bye Kubrick, hello Kirby! Ο Ian Stewart, developer του Thematics theme framework έκανε μια πρόταση για την αλλαγή του default theme. Και η WordPress τον άκουσε. Minimal design, clean code σύμφωνα με τα πρότυπα, ένα μεγάλο μπλε header, η δυνατότητα παραγωγής child themes και αγάπη για το WordPress συνθέτουν το νέο default theme του δημοφιλέστερου blogging platform.

Αλλαγές στα Core development teams

Οι μικρές dev teams θα μεγαλώσουν με την προσθήκη νέων ατόμων. Περισσότεροι beta testers και προσπάθεια στο “stick to the scedule” quote γιατί ξέρουμε πως μερικές φορές υπήρχε μια καθυστέρηση στο delivery updates και features.

WordPress Summer of Code

Όπως και το Google Summer of Code έτσι και το WordPress Summer of Code. Οι πληροφορίες λένε πως θα γίνει σε νησί, άρα γιατί όχι και σε εμάς;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη, αυτά είναι τα leaked features yet. Αν πάντως, κάτι είναι σίγουρο, αυτό είναι πως το WordPress 3.0 θα είναι καλύτερο από ποτέ.

Update: O Matt and the crew ετοιμάζουν και redesign στο WordPress.org. Thanks for the heads up, Βασίλη. Θα μου ξέφυγε χθες από την παρουσίαση σου.

Comments

  1. It will be perfect! :D

    Ξέχασες και το redesign του wordpress.org που ετοιμάζουνε! :D

    Thx for joining APAS @ WordcampGRE! Was a glory 2 meet you!

Comments are closed.