Laptops, netbooks, Apple iTablet και η νέα αγορά

January 25th, 2010


Apple iPad Tablet Concept by Photo Giddy on Flickr

Η αγορά είναι γεμάτη από laptops και netbooks αυτόν τον καιρό. Συσκευές μικρές, φορητές και εύκολα συνδέσημες στο internet. Όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον κυκλοφορούν πολλά iPhones, Nokia N900, Android-based HTCs και Windows Smartphones. Συσκευές που μπορούν να συνδεθούν από παντού στο internet. Και έρχεται να προστεθεί ακόμη μια συσκευή, το iTablet / iSlate / iWhatever από την Apple στις επόμενες μέρες.

Θα είναι όμως ικανή να αλλάξει την αγορά η Apple όπως έκανε παλαιότερα με το iPhone και iPod, με ένα μηχάνημα το οποίο προσφέρει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά όπως και όλη η υπόλοιπη αγορά αυτή την στιγμή; Πιθανώς ναι, πιθανός και όχι.

Εγώ δεν βλέπω κάποιο λόγο όπου το iSomething μπορεί να ταράξει τα νερά. Ο Στέφανος όμως, βλέπει.

Δεν πιστεύω πως η αγορά είναι ώριμη-έτοιμη ακόμη για το νέο αυτό θαύμα της μαμάς Apple και του θείου Steve. Έναν φορητό υπολογιστή χωρίς κανένα περιφερειακό, παρά μόνον δυνατότητα σύνδεσης στο internet, κάποια usb, (ίσως) firewire και ο έλεγχος εξ’ ολοκλήρου να περνάει από τα δάχτυλα και την αφή μας.

Υπάρχουν ήδη πολλές και ίσως φθηνότερες λύσεις που καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες διαθέσιμες για τον μέσο καταναλωτή. Του οποίου ίσως δεν του φανεί πρακτική η ιδέα touchscreen και laptop μαζί. Laptops και netbooks – τα οποία είναι και σχετικά φρέσκα – ακόμη πουλάν σαν τρελά.

Αλλά και πάλι, η Apple είναι ικανή – όπως μας το έχει αποδείξει επανηλημένα στο παρελθόν – να αλλάξει για άλλη μια φορά την ιστορία των υπολογιστών και της τεχνολογίας.

Υπομονή λοιπόν μέχρι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου για το keynote και το “One more thing” του Steve Jobs.

Comments

  1. Μια μέρα έμεινε σχεδόν.. θα δεις τι θα γίνει άμεσα, δηλαδή σε 3 μήνες και τι σε ένα χρόνο.

  2. Περιμένουμε απλά μέχρι αύριο να δούμε επ’ ακριβώς τι θα αποκαλυφθεί όπως λες. Μακάρι να πετύχει ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός, πρόοδος, έρευνα και να πέσουν λεφτά στην industry. Αλλά το βλέπω να μην. Αλλά να μην αποτυχαίνει αλλά ούτε και να πετυχαίνει.

Comments are closed.