How To: jailbrake στο iPhone 3G/3GS

November 16th, 2009


iPhone vs. iPhone 3G by Ricky Romero on Flickr

Με έχει ρωτήσει ο @arkoudos πως στο καλό γίνεται το jailbrake σε iPhone που τόσο πολύ ακούγεται τον τελευταίο καιρό, ειδικότερα μετά το 3.1.2 update της Apple είπα να γράψω έναν οδηγό. Του είχα στείλει έναν step by step οδηγό μέσω mail αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν και ευτυχώς για όλους εμάς η διαδικασία άλλαξε με το πρόσφατο 3.1.2 OS update χάρη στον @geohot και το Blackra1n.

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή – και πλέον κρατάει 3 λεπτά περίπου (μαζί με το unlock για όποιον θέλει). Οποιοδήποτε iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί (το έχω δοκιμάσει με iPhone 3G και 3GS).  Ο @geohot έκανε απίστευτη δουλειά και γι’ αυτό πιστέυω αξίζει το donation του ώστε να συνεχίζει να βγάζει και άλλο αξιόλογο software.

Βήμα 1

Κατεβάζεις το Blackra1n και το αφήνεις στο desktop σου.

Βήμα 2

Συνδέεις το iPhone (iPod touch, κλπ) με το PC σου και ανοίγεις το iTunes. Από εκεί όταν εμφανιστεί το update iPhone OS dialog, πατάς Yes και συνεχίζεις την γνωστή διαδικασία Accept στα ΤοS και τα διαδικαστικά. Μετά από 10 περίπου λεπτά θα τελειώσει το download του update (ανάλογα την σύνδεση σου, φυσικά) που είναι πάνω-κάτω 300Mb και αρχίζει το installation. Εδώ τα πράματα κυλάνε πιο αργά οπότε πήγαινε φτιάξε κάναν καφέ, δες λίγο τηλεόραση και έλα ξανά πίσω να δεις το κινητό σου με 3.1.2 OS installed.

Βήμα 3

Αφού λοιπόν εγκατασταθεί επιτυχημένα το φρέσκο OS, τρέξε το Blackra1n και έχωντας συνδεδεμένο το iPhone με το PC (ακόμη), πάτα το μαγικό κουμπί Make it rain. Το iPhone θα κάνει reboot/restart όπως θες πέστο και μετά θα είσαι επισήμως με 3.1.2 OS jailbroken! Τόσο απλό. Η όλη αυτή μικρο-διαδικασία δεν θα πάρει πάνω από 2,5 λεπτά.

Βήμα 4

Συνδέεις το iPhone με κάποιο Wifi ή στο 3G και ανοίγεις το Blackrain app που θα υπάρχει σε μία από τις οθόνες σου. Εκεί αν θες και unlock πάτα το σχετικό κουμπί και μετά install. Σε κάποια δευτερόλεπτα θα μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε SIM θέλεις! Anyway, τώρα είναι η σειρά να κάνεις install το Cydia. Ίδια διακασία με το unlock – μόνο που παίρνει περισσότερη ώρα αφού έχει να κατεβάσει ολόκληρο το Cydia ξανά.

Τέλος λοιπόν με το jailbrake & unlock του iPhone σου. Ελπίζω όλα να πήγαν όπως πήγαν και σε όλους μας.

Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις το must-have SBSettings μέσα από το Cydia, το καλύτερο utility που θα βρεις.

Επίσης, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι και το iPhone Hellas όπου θα βρίσκεις πάντα έγκυρη ενημέρωση και νέα σχετικά με τον κόσμο του (jailbroken και μη) iPhone.

Comments

  1. Να το και το update!

    Ωραίος ο οδηγός. Απας, άπιαστος άλλη μια φορά.

    Η θέση της apple ποια είναι για τα jailbreaks? Υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα με το να αναφέρεις tips / how-to’s για jailbreak?

  2. Thanks a lot man!

    Η Apple είναι φυσικά εναντίων των jailbrakes. Όπως και κάθε άλλη proprietary software εταιρεία (και όχι μόνο) – πχ φαντάσου την Microsoft και εσένα με τα crackαρισμένα Windows.

    Βέβαια, όταν κάνεις jailbrake δεν σημαίνει απαραίτητα πως κατεβάζεις cracked apps κλπ. Μπορεί απλά να το χρειάστηκες για το unlock. Αλλά και πάλι είναι εναντίων του unlock.

    Όσο τώρα για τα posts/how to’s, απ’ όσο ξέρω, δεν έχει γίνει τίποτα ούτε από την εποχή του πρώτου iPhone που ο Geohot το brakάρε μέσω hardware. Οπότε εμείς είμαστε safe.

    A

  3. Ok, good to know apas.

    πσ. Δε ξέρω τι σε έχει ωθήσει στην ιδέα ότι έχω crackαρισμένα windows, αλλά καταριέμαι την ώρα και την στιγμή που πλήρωσα για αυτά τα αναθεματισμένα xp πριν 3 χρόνια ;p

Comments are closed.