Must-have δωρεάν iPhone apps – part 2

August 16th, 2009

— FYI: This list is outdated. Check out “Must-have iPhone apps: the Ultimate collection” instead. —

Αφού πέρασα αρκετές μέρες με το καινούργιο μου iPhone 3GS και τις πρώτες εφαρμογές για αυτό, άρχισα να ψάχνω περισσότερο στο iTunes store της γειτονιάς μου (όπως λέει και ο Τιτάνας) με αποτέλεσμα να ανακαλύψω κάποιες επιπλέον δωρεάν εφαρμογές που πρέπει να είναι και στο δικό σας iPhone installed. Μετά λοιπόν τη πρώτη λίστα για τις must-have free iPhone apps, ήρθε και η ώρα για τη δεύτερη.

δεν παραθέτω links για τα apps – απλά κάντε τα search στο Appstore από το iPhone

Convert Bot

Αυτή η εφαρμογή μπορεί πρακτικά να μετατρέψει τα πάντα όλα – από data size, typography (point-inch-pixel), χρόνο και βάρος μέχρι και ραδιενέργια. Μετά από όλα αυτά, μετατρέπει και νομισματικές μονάδες.

myHomework

Εξαιρετική εφαρμογή για όσους είναι ακόμη μαθητές (γκουχ, γκουχ) ή και φοιτητές. Παρέχει λίστα για τα καθημερινά καθήκοντα με υποστήριξη due dates/deadlines, εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων (όπου, ένα homework assignment μπορεί να δηλωθεί στο αντίστοιχο μάθημα που έχει φτιαχτεί ήδη).

Photonasis

Ένα Photoshop στο κινητό σας με πολλά φίλτρα (negative, sepia, emboss, threshold κ.α.) να επιλέξετε. Επίσης μπορείτε να βγάλετε επί τόπου την φωτογραφία και κατευθείαν μετά να την editάρετε. Κάνει καλή δουλειά αλλά μερικά φίλτρα αργούν αρκετά πολύ.

Pixel Perfect

Αντίστοιχο του Photonasis αλλά αρκετά πιο απλό. Ξεκινάει με το να επιλέξετε κατευθείαν φωτογραφία. Με λιγότερα φίλτρα βέβαια, αλλά καλύτερο design και usability μου φέρνει την εντύπωση ότι κάποιες φορές κάνει καλύτερη δουλειά από το Photonasis.

Pop art like

Με το Pop art Like έχετε το κλασσικό πλέον effect των webcam όλων των iMacs και Macbooks, το κάνε-με-μπλε-κίτρινο-πράσινο-κόκκινο-δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω όπως ο Warhol την Monroe.

CropForFree, HDRforFree και FlashForFree

Τρεις εφαρμογές από την Free the Apps – εταιρεία όπου λανσάρει μόνο προσεγμένες δωρεάν εφαρμογές, που κάνουν ότι λέει και το όνομα τους. Το CropForFree cropάρει φυσικά τις φωτογραφίες – μια δυνατότητα  που λείπει out of the box από το iPhone. Το HDRforFree σας κάνει τις φωτογραφίες HDR, με πολύ καλά αποτελέσματα ομολογουμένως και το FlashForFree αναλαμβάνει να φωτίσει τις σκούρες φωτογραφίες σας σαν να είχατε ήδη flash στο κινητό όταν βγάζατε την φωτογραφία.

Έτσι λοιπόν, ολοκληρώνεται και η δεύτερη λίστα με τις must have δωρεάν iPhone εφαρμογές. Εάν θέλετε να προσθέσετε κάποια ή να αφήσετε κάποια σχόλια, you know your way in comments.

Comments

Comments are closed.