Blogging Psychology

April 8th, 2009

Είναι φορές που κουράζεσαι από το πολύ blogging. Από τις μεγάλες ποσότητες πληροφορίας που σου έρχονται από το Google Reader, από το Friendfeed, από το Twitter. Από τις πολλές ώρες μπροστά από το PC. Ή ακόμα και από την εμφάνιση του blog σου. Συνέχεια ψάχνεις, ψάχνεις αλλά δεν βρίσκεις τίποτα σχετικά με το theme που έχεις στο μυαλό σου που να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις-standards.

Αυτή τη φάση περνούσα και εγώ τόσο καιρό, εκτός από το με το που αρχίζει το σκι δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Λοιπόν, υπάρχουν κάποια tips που σκέφτηκα για να ξεφύγετε από μια τέτοια κατάσταση.

Κατ’ αρχάς, ορίστε ένα ημερίσιο πρόγραμμα όπου θα το τηρείτε σχετικά με την χρήση του υπολογιστή. Ποιές ώρες θα τον χρησιμοποιείτε, για πόσο κλπ. Προσπαθείστε να το τηρείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Θα δείτε έτσι, ότι θα εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο ώστε να σας μείνει και ελεύθερος αλλά και για να ασχοληθείτε περισσότερο με τον υπολογιστή.

Κάντε μια To-do list. Μια καταπληκτική web-app είναι το Remember the Milk, όπου υποστηρίζει Google Gears και μπορείτε να το διαχειρίζεστε από το desktop σας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι το Tasks gadget από τα Labs του Gmail, ειδικά εάν είστε Gmail junkie! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το δεύτερο. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον χρόνο σας ακόμα πιο πολύ, να τον συγκροτήσετε και να μείνετε παραγωγική.

Κλείστε τα real-time notification applets. Κλείνοντας τα mail notifiers, τα twitter clients και τα IM apps, σας βοηθά να μείνεται συγκεντρωμένοι ως προς τον στόχο σας. Δεν θα αποσπάστε από διάφορα tweets και πληροφορίες. Αυτό σημαίνει περισσότερο productivity.

Ως προν την εμφάνιση του blog και το theme του, όταν βλέπετε ότι σας κουράζει καλό είναι να το αλλάζετε. Αυτό σας αλλάζει την ψυχολογία και σας ενθαρρύνει να ασχολειθείτε περισσότερο με τo blog. Είναι σαν να φοράτε τα καλά σας (για ακόμη μια φορά), να βγείτε έξω και να γνωρίσετε όσο πιο κόσμο μπορείτε. Και αυτό είναι ωραίο. Και εγώ προσωπικά είχα κουραστεί από το προηγούμενο theme έτσι και το άλλαξα. Όμως δεν θα πρέπει να βάλετε ένα οποιοδήποτε theme που θα σας αρέσει, αλλά κάτι που να ταιριάζει με το ύφος του blog, το στυλ του αλλά και τα tech specs που ψάχνετε, π.χ. columns, widgets support, διάφορες λεπτομέρεις που ψάχνετε κ.α.

Γενικότερα, προσπαθείτε όσων αναφορά τον χρόνο να μην κάνετε υπερβολές και να είστε συγκεντρωμένοι γιατί ένα σωστό και τηρόυμενο πρόγραμμα-time plan είναι απαραίτητο και όσων αναφορά την εμφάνιση του blog να προσπαθείτε πάντα να έχετε αυτό που σας αρέσει αλλά και ταιριάζει.

Έχετε και εσείς κάποια tips ή συμβουλές; Feel free to comment below!