Μετά από τρεις μήνες

February 8th, 2009

Επιτέλους, γράφω μετά από τρεις μήνες στο blog. Πολλοί λόγοι για αυτή τη καθυστέρηση, αλλά δεν θα τους αναφέρω τώρα. Τρεις μήνες απουσίας από την ελληνική tech -και μή- blog-ό-σφαιρα και τα tech news. Τι άλλαξε? Ούτε τον Google Reader έβλεπα, ούτε twitter, ούτε τίποτα. (Στον Reader τα unread έφτασαν τουλάχιστον τα 15.000!)

Από τότε άλλαξαν πολλά. Για παράδειγμα, την προηγούμενη Πέμπτη πήρα ένα netbook, το Turbo-X Topnote. Πολύ καλό. Αξίζει πραγματικά τα 400€. Το laptop που τρέχει Ubuntu θα το κάνω κάτι σαν personal server-κατεβαστήρι κλπ μαζί με τον εξωτερικό HDD όπου θα είναι όλα τα αρχεία και θα είναι ανοιχτά 24/7. Το netbook θα το αφήσω με Xp αφού τρέχει μια χαρά αλλά και επειδή μου έλειψαν και λίγο μετά από περίπου ένα χρόνο Ubuntu.

Με τα Xp, εγκατέστησα το Twhirl που μου άρεσε πάρα πολύ! Επίσης το Gmail Notifier της Google, τον Dropbox client και Google Chrome φυσικά. (Ο Firefox δεν θα εγκατασταθεί. Δεν ξέρω, αλλά ο Chrome τα σπάει απίστευτα πολύ!). Eπίσης το TweetDeck όσοι δεν το έχετε χρησιμοποιήσει, μην προσπαθήσετε, δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες και καταλαμβάνει και πολύ χώρο στο desktop.

Ένα πρόβλημα αντιμετωπίζω στον Turbo-X Topnote. Δε ξέρω που είναι οι drivers της webcam. Δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε drivers στο cd. Αν ξέρει κάποιος πως να την ενεργοποιήσω ας αφήσει comment please!

Οπότε από τώρα θα προσπασθήσω να αρχίσω να ξαναμπώ στους παλιούς ρυθμούς μου. Και του blog και του υπόλοιπου web 2.0 ego.

Άντε και μου λείψατε! Χεχε!!!

Comments

Comments are closed.