Το καινούργιο setup του γραφείου μου

November 29th, 2008

Την περασμένη Πέμπτη άλλαξα λίγο την εμφάνιση και λειτουργικότητα του γραφείου μου. Μέχρι τώρα είχα πάνω του το laptop, την οθόνη, ποντίκι, ηχεία, subwoofer και διάφορα άλλα π.χ. βιβλία. Γενικά επικρατούσε ένα χάος (κλασσικά). Έτσι που όταν πήρα τη γενναία απόφαση να το συμμαζέψω λίγο σκέφτηκα πως θα μπορούσα να γλιτώσω αρκετό χόρο εάν “έκρυβα” το laptop μου κάτω από το γραφείο -πάνω στη συρταριέρα, αφού έτσι κι αλλιώς το χρησιμοποιούσα μόνο σαν πληκτρολόγιο γιατί το είχα συνδέσει με την οθόνη.

Έτσι, έβγαλα όλα τα καλώδια από πίσω και έβαλα το laptop πάνω στη συρταριέρα. Βέβαια είχα κάποιες ανυσηχίες καθώς είναι μικρός ο χώρος και μπορεί το laptop να γινόταν overheated, αν και μέχρι τώρα το ανεμιστηράκι κάνει πολύ καλά τη δουλεία του.

The "hidden" laptop

Πήρα ένα Wireless πληκτρολόγιο μαζί με ποντίκι της Μicrosoft, που μου βγήκε στα 35 ευρώ από το Πλαίσιο και πάνω στο γραφείο υπάρχει μόνο πλέον η οθόνη, πληκτρολόγιο/ποντίκι, ηχεία/subwoofer, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος και άπλετος χόρος!

New Office Setup

Το laptop παραμένει 24/7 ανοιχτό και μέχρις στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Δείτε εδώ και ένα video που έκανα και “παρουσιάζω” το καινούργιο setup μου.

Εσείς έχετε φτιάξει κάτι ανάλογο; Πώς είναι το setup του γραφείου σας;

Comments

  1. Υπάρχουν βάσεις με ανεμιστηράκια, να αφήνεις ανοικτή και την οθόνη για να παίρνει αέρα και από πάνω. Προσπάθησε γενικά να του δώσεις αέρα. Το ίδιο είχα κάνει κι εγώ σε ένα παλιό μου laptop, αλλά δεν άντεξε πολύ…

  2. σοβαρά? Μάλλον θα πάρω τη βάση γιατί δεν θέλω να του αλλάξω θέση τώρα -μ’ άρεσε. Btw πώς θα καταλάβω τα πρώτα σημάδια από την υπερθέρμανση? Αν και όπως είπα είναι αρκετά κρύο τις 3 μέρες που πέρασαν. O καιρός θα δείξει…

  3. Χμμμ, για το… λάπιτοπ, δε μπορώ να σε βοηθήσω. Ακόμη δεν το πήρα και το έστειλα στη… μαμά του για επισκευές!

    Τεσπα, όσον αφορά τη… σύνθεση του γραφείου μου, τα μόνα καλώδια που θα δεις σε αυτό είναι της λάμπας, των διαφόρων hands-free και φυσικά των ακόμη παραπάνω φορτιστών! Επίσης, τα βιβλία που υπάρχουν, δεν αντιπροσωπεύουν κάτι (π.χ. αυτά που έχω να διαβάσω ή κάτι άλλο συγκεκριμένο), απλά υπάρχουν εκεί. Επίσης, θα βρεις κάτι σακούλες (δεν ξέρω ακόμη τί έχουν μέσα), και φυσικά 2-3 στίβες με χαρτιά. Μη ρωτήσεις τί. Δεν έχω ιδέα!!!!!

  4. και μένα έτσι ήταν πριν! μην κοιτάς που είναι συμμαζεμένο τώρα, σε δυο-τρεις μέρες θα ξαναγίνει αχούρι. Το σκεπτικό μου δεν ήταν να συμμαζέψω το γραφείο αλλά να κερδίσω χώρο -που τον κέρδισα. Το λάπτοπ σου τι έπαθε?

  5. Χαχα! Μεγάλη ιστορία. Τίποτε σημαντικό! Απλά δεν μπορούσα να το επιδιωρθώσω ο ίδιος (κοινώς, hardwareικό το πρόβλημα). Είχε σπάσει ενα γαντζάκι που κρατά τα πλήκτρα στη θέση τους (και δεν τους επιτρέπει να βόσκουν δεξιά και αριστερά).

  6. Ωωωωω, σε ευχαριστώ πολύ! :)

    Η αλήθεια είναι πως το ξέχασα τελείως (γιατί είχε τα στοιχεία αποθηκευμένα, και με το νέο domain διέγραψα όσα cookies είχαν να κάνουν με το παλιό για να θυμάμαι να γράφω στα σχόλια που κάνω το καινούριο, οπότε ξεχάστηκα!)! Μεγάλη ιστορία, έτσι;;… :P

  7. Εμμμμ, και πάλι το ξέχασα!!!!! Εεεεεε, δεν την παλεύω καθόλου!!!!!!!!!
    Τώρα το έβαλα πάντως!

  8. Για cooling βάση θα πρότεινα την Tai-Chi της Thermaltake… αν και μπορείς να βρεις αντίστοιχες πολλών εταιριών, ο συνδυασμός αλουμινίου & των δύο ανεμιστήρων με 10.000 στροφές και 14dB θορύβου είναι τέλειος!

    Τώρα μου υπενθύμισες όμως ότι πρέπει να συμμαζέψω λίγο το γραφείο μου… Κατάφερα το total-black, όλα τα καλώδια περνάνε πίσω από οθόνη/UPS/subwoofer αλλά είναι λίγο άναρχα! Groumf!

  9. Θα την ψάξω αυτή τη βάση ακούγεται πολύ καλή! Thanx! Τώρα σιγά τα καλώδια και να τα συμμαζέψεις αυτά, πάλι θα ανακατευτούν κλπ.

  10. Ζηλεύω… την απλότητα!
    Πάντως δε νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα με την ψύξη, αν δεν τρως πολύ CPU συχνά. Πέρυσι είχα για μισό χρόνο ένα laptop για home server και τα πήγαινε μια χαρά, με τη διαφορά του ότι δεν είχε καπάκι, επομένως ούτε οθόνη! :P

    Και, αφού το θες τόσο πολύ, μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στη δική μου γκαλερί, at http://stathis.ch/gallery/

  11. το καλοκαίρι δεν σε βλέπω καλά :-)

    ρε συ το video στο flickr κάνει 100 ώρες να παίξει… γιατί δεν μένουν στις φωτογραφίες που είναι οι καλύτεροι και επεκτείνονται….

  12. Αυτό το μαρκούτσι εκεί στη μέση τι είναι ρε Τόλη;

Comments are closed.