Greek Startup Scene: Football247.gr

September 9th, 2008

Η Ελληνική startup scene δεν έχει να προσφέρει startups όπως αυτή της Sillicon Valley. Βέβαια αρκετά αξιόλογα startups εμφανίζονται κατά καιρούς στην Ελληνική πραγματικότητα. Ένα από αυτά είναι και το Football247.gr, του Βασίλη και του Γιάννη (τα παιδιά που φτιάξαν το myfeed.gr) και είναι πολλά υποσχόμενο.

Το Football247.gr είναι ένας αθλητικός aggregator που φτιάχνει ένα mashup με τα RSS διάφορων ελληνικών αθλητικών/ποδοσφαιρικών site μόνο όμως για ομάδες της Super League. Δηλαδή συγκεντρώνει για κάθε ομάδα τις ειδήσεις από τα μεγάλα αθλητικά sites, σχετικά post από blogs, φωτογραφίες από το Flickr και videos από το Youtube. (Δεν “κλέβει” ή “υιοθετεί” τα άρθρα άλλων website, παραμόνον παρουσιάζει τον τίτλο και τους πρώτους 120-150 χαρακτήρες από κάθε post ως μια μικρή περιγραφή).

Ένα στοιχείο που μου άρεσε πάρα πολύ είναι το πολύ εύκολο structure του Football 24/7 που θυμίζει αυτό του del.icio.us. Π.χ. το football247.gr/latest παρουσιάζει τις τελευταίες ειδήσεις από όλες τις ομάδες. Εάν προσθέσουμε το /latest/paok/ αυτόματα παρουσιάζει τις τελευταίες ειδήσεις. Ακόμη, εάν μετά το /latest/ βάλουμε και το /video/ (/latest/video/paok) τότε εμφανίζει τα τελευταία video για τον ΠΑΟΚ. Αντί για /paok/ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League και όλα γίνονται αυτόματα.

Το Football 24/7 χρησιμοπειεί APIs από τα μεγάλα Web 2.0 sites ώστε να παρουσιάζει ένα ακόμα πιο εμπλουτισμένο περιεχόμενο. Τα RSS feeds ανανεώνονται τακτικά και πολύ γρήγορα ώστε να μην χάνετε η ροή των ειδήσεων.

Η πλοήγηση μέσα στο site είναι πάρα πολύ απλή. Στα δεξιά υπάρχουν όλες οι ελληνικές ομάδες για να επιλέξετε την δικιά σας και να δείτε μεμονωμένα τα νέα της. Όταν είστε στη homepage του Football 24/7 μπορείτε να πατήσετε στα “Σημερινά άρθρα”, “Τελευταία video”, “Τελευταίες Εικόνες” και “Τελευταία blogs” για να δείτε το πιο πρόσφατο περιεχόμενο που αντιστοιχεί στην κάθε κατηγορία για όλες τις ομάδες. Αν θέλετε να δείτε όμως μεμονωμένα π.χ. για τον Παναθηναϊκό τι γράφουν τα blogs για αυτόν τότε πρέπει να επιλέξετε τον Παναθηναϊκό πρώτα από τις ομάδες δεξιά και μετά κάτω από τα “Τελευταία Video” κλπ, εμφανίζετε το μενού Δείτε μόνο για [όνομα ομάδας]: Άρθρα, Videos κλπ.

Πιστεύω πως μπορεί να γίνει ένα πολύ πετυχημένο site καθώς το αντικείμενό του (το ποδόσφαιρο) είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στην Ελλάδα και πια οι περισσότεροι επισκέπτονται αυτά τα site θα μπορούν πια να γλιτώνουν χρόνο αντί να τα επισκέπτονται ένα ένα αλλά να τα βλέπουν όλα μαζί σαν ένα σύνολο. Εάν πρωοθηθεί σωστά και το μάθει πολύς κόσμος – ένα μεγάλο κοινό, τότε πιστεύω πως είναι σίγουρο ότι θα πετύχει.

Comments

Comments are closed.